Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervanging remlicht kost E 271,-

Vraag gesteld door Ton53 op 3 januari 2019

Het linker remlicht van mijn Volvo V50 (2012) is kapot. Een lampje vervangen is moeilijker dan vroeger, dus naar de kwik-fit.
Kwik-fit verwijst mij door naar de dealer, omdat er een printplaat vervangen moet worden. De monteur bij de Volvo dealer probeert eerst het lampje te vervangen, maar dan constateert een andere monteur dat deze uitvoering een led-remlicht heeft, waardoor het hele achterlicht (inclusief alle andere lichten) vervangen moet worden. De eerste monteur heeft dit nog nooit meegemaakt, de tweede monteur pas 1 keer eerder. Bij het reservedelen magazijn in Utrecht is er 1 linker achterlicht aanwezig. Om een knappe boete te voorkomen, de zaak besteld. Kosten E 271,=. Mijn vraag: heeft iemand dit eerder meegemaakt en waren de kosten ook zo hoog?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Het linker remlicht van uw Volvo V50 uit 2012 is stuk.

Vanaf 2008 is de Volvo V50 voorzien van LED achterlichten. Deze LED achterlichten zijn op dit moment nog niet op de vrije markt verkrijgbaar dus bent u gebonden aan de merkdealer.

Voordeel van LED verlichting is het lage verbruik en de lange levensduur. Tevens bestaat het licht uit meerdere LED lampjes zodat een lamp niet in 1 keer uitvalt. Nadeel is inderdaad dat de unit in zijn geheel vervangen moet worden met hoge kosten.

 

Reacties

J. Vrieling

Auteur - 7 augustus 2023

Het antwoord van Leo is correct.
In dit geval is het noodzakelijk om de hele unit te vervangen. Het “Led” deel maakt deel uit van de unit, en is middels een kabel verbonden aan de lamphouder..  Een goedkoper alternatief kan zijn om een gebruikte unit te kopen. De markt biedt uitstekende garantie en vaak goed passende onderdelen.