Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hobbelen Toyota Auris hybride

Vraag gesteld door aurishybrid op 26 december 2018

mijn Toyota auris hybride vam 2018 hobbelt, al 14 banden vervangen en 2 velgen, probleem blijft, Toyota dealer ziet het niet als een probleem, ik wel ! Wie weet wat de oorzaak kan zijn? Auto al 6 keer terug naaar garage geweest. Importeur wil niet helpen, omdat de dealer dat niet nodig vindt.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

aurishybid***

Reactie van Jos van der Drift:

U klaagt over het hobbelige rijgedrag van uw Toyota Auris Hybrid.

U meldt dat de dealer dit niet als een probleem ziet en de importeur daarom ook niet hierin wil betrekken. Dat is op zich wel opmerkelijk na 14 banden en 2 velgen. Waarom al die moeite terwijl er feitelijk niks aan de hand blijkt.

Dat is vaak de harde conclusie wanneer men niet met een gepaste oplossing weet te komen. Het hobbelen likt me exemplarisch en u zou nog kunnen voorleggen gezamenlijk een proefrit te maken met een demo Auris. Wanneer het hobbelen daar niet aanwezig is mag u en zeker óók de dealer gerust ervan uitgaan dat dit een gebrek is. Misschien niet in velgen of banden maar mogelijk in de wielophanging of aandrijflijn.

Het lijkt erop dat uiteindelijk na vele tevergeefse pogingen de dealer kiest voor de weg van de minste weerstand. Misschien moet u de wat formelere weg inslaan door een in gebreken stelling op te maken. Zie onze pagina Stappenplan klachten na aankoop met ook voorbeeldbrieven om tóch de druk bij de dealer wat op te voeren. Misschien dat u beschikt over een Rechtsbijstandsverzekering die u hiervoor ook kunt inschakelen.