Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Constant storingen Honda CR-V

Vraag gesteld door Frankf413 op 31 december 2018

Mijn Honda CR-V 1.6 Diesel Executive automaat van september 2015 vertoont vanaf begin 2018 de ene storing na de andere. Ben inmiddels drie keer weggesleept , tot in Frankrijk aan toe ( lang leve de ANWB!!!). Motor gaat steeds in noodloop. Inmiddels is het motormanagement vervangen, evenals de vier injectoren en de gehele kabelboom , alles onder garantie. Nu staat de auto weer bij de dealer met een defecte sensor van de turbodruk, na vervangen van de sensor blijft de storing aanwezig. Ben de auto dit jaar meer dan negen (9!) weken kwijt geweest en ik ben het meer dan zat. De dealer doet er echt alles aan maar ik blijf zitten met het gegeven dat ik iedere keer weer stil sta langs de kant van de weg. Ik heb juist een Honda gekocht omdat dit merk wereldwijd als buitengewoon betrouwbaar te boek staat...
Mijn vraag is wat ik nu het beste kan doen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Honda CR-V diesel uit 2015 die vanaf begin 2018 regelmatig een storing heeft. Uw dealer doet zijn best maar krijgt het probleem niet opgelost.

Nu staat de auto bij de dealer met een probleem met de turbodruk. Na vervangen van de turbodruksensor is de storing nog aanwezig. Blijkbaar is er dus een probleem met de turbodruk en niet met de sensor.

Gezien de verschillende reparaties en steeds terugkomende problemen zou ik adviseren om in overleg met de dealer diagnose te laten stellen door een diesel specialist of een GMTOdiagnosespecialist.