Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automaat Renault Kadjar

Vraag gesteld door Frank ter Horst op 26 december 2018

Hallo,

Ik rijd Kadjar 1.5DCI Automaat, na aangeven van mij is de auto vandaag bij de Renault garage geweest voor een controle van de automaat. Ik vind hem slecht schakelen, soms erg hoge toeren en gevoel dat automaat blijft hangen..
Na onderzoek werd mij medegedeeld dat de koppelingsplaten versleten waren!! Nieuwe platen plaatsen zou ca. € 2400,= gaan kosten!!! Nu mijn vraag, mag een auto van net geen 3 jaar oud, met 58500km op de teller zijn koppelingsplaten al versleten hebben?
Ik heb meerdere personen gesproken met een automaat, zelfs al met ruim 2 ton op de teller, maar nog nooit koppelingsplaten vervangen? Ik heb vandaag ook Renault nl om een reactie gevraagd, echter nog geen antwoord gekregen. Wat vinden jullie hiervan? Heeft iemand dit al eerder meegemaakt?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De automaat van uw drie jaar oude Renault Kadjar functioneert slecht.

De dealer geeft aan dat het de koppelingsplaten zijn. Deze 7-traps EDC automaat met dubbele koppeling kent vaker soortgelijke klachten. Inderdaad met een nieuwe koppeling als gevolg of soms een complete bak. In ieder geval geen gebrek die u mag beschouwen als normale gebruikersslijtage. Een ondeugdelijk product is een betere titel. De genoemde kosten kloppen wel bij benadering maar niet voor u. Wat mij betreft moet dit volledig en kosteloos opgelost worden, er van uitgaande dat u de auto ook nieuw bij de betreffende dealer heeft gekocht.

Wanneer de dealer niet over de brug wenst te komen adviseer ik hen schriftelijk in gebreken te stellen. Zie onze webpagina Stappenplan klachten na aankoop met ook modelbrieven die u hierbij helpen. Een Rechtsbijstandsverzekering zou u ook zeer van dienst kunnen zijn wanneer u daarover beschikt.