Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhandelen prijs nieuwe Dacia

Vraag gesteld door marloes1953 op 8 januari 2019

Dag,
Wij zijn van plan een nieuwe dacia duster b i-fuel te kopen, nou geeft dacia aan dat er een adviesprijs is, kennissen van ons zeggen dat je altijd kan onderhandelen over de prijs. Een dealer zegt dat dat niet bij de Dacia het geval is nu vraag ik mij af wat nu de echte praktijk bij de Dacia is ik kan hier niets over terugvinden op internet ( of ik kijk niet goed), kortom ik wil geen dief van eigen portemonnee zijn maar ook niet het onmogelijke vragen. heeft u een advies? alvast bedankt

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt wat voor onderhandelingsmogelijkheden er zijn op een nieuwe auto.

Onderhandelen over de koopprijs van een nieuwe auto is nog steeds gebruikelijk. Over de hoogte van de korting is géén eenduidige handleiding te geven. Er zijn echter tal van factoren die bepalend zijn voor wat mogelijk is. Ten eerste de winstmarge. Op een merk als Dacia, dat de prijs als belangrijkste marketing-instrument inzet, zijn lagere kortingen te verwachten dan op een vergelijkbare Renault die bij hetzelfde bedrijf ook te koop is. Daarnaast hangt de onderhandelingsmarge af van factoren als bonussen, voorraad, nieuwe modellen (of juist modellen die uit de prijslijst verdwijnen) eventuele inruil en de extra fabrieksopties (meeruitrusting) opties die u aanvinkt.

Vervolgens zou u binnen de regio bij dealers een offerte kunnen laten opmaken mét en zonder inruil. Hopelijk zijn dit dan wel verschillende dealers die niet onder de vleugels vallen van één dealer netwerk. Maar shoppen is het beste middel om uiteindelijk de meeste gunstige transactie te sluiten.

Hoe Dacia-kopers het aan de onderhandelingstafel vanaf gebracht hebben weten wij niet, maar misschien zijn er mensen die hun ervaringen hier willen vertellen.