Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kosten van schade verhalen Oosenrijkse verzekering

Vraag gesteld door RolandK op 11 september 2017

Wij zijn in Oostenrijk aangereden. De ANWB heeft onze auto netjes naar Nederland gebracht. Van de tegenpartij en de Oostenrijkse verzekering hebben we te horen gekregen dat alles gerepareerd kan worden.
Onze rechtbijstendsverzekering heeft een expertiserapport opgesteld waarbij de "dagwaarde" extreem laag wordt vastgesteld zodat er net sprake is van "totaal verlies".
Ik heb de indruk dat de Oostenrijkse verzekering de schade eenvoudig wil vergoeden.
Heeft iemand ervaring met Oostenrijkse verzekeringen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een aanrijding gehad in Oostenrijk. De schade aan uw auto wordt verhaald door uw rechtsbijstandverzekeraar. U vindt dat zij de dagwaarde te laag hebben vastgesteld.

Ik begrijp uit uw vraag niet goed wat u nu precies wilt: reparatie of een 'totaal verlies'-verklaring. U kunt uw rechtsbijstandverzekering vragen waarom zij de dagwaarde zo laag hebben vastgesteld. U kunt dan ook vragen of de Oostenrijkse verzekering inderdaad bereid is de reparatiekosten te vergoeden. Wanneer u het niet eens bent met hoe uw zaak wordt behandeld door uw rechtsbijstandverzekering kunt u wellicht een beroep doen op de geschillenregeling. Lees daarover in de polisvoorwaarden.

Meer informatie over aanrijding in het buitenland kunt u vinden op onze website.