Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is boete terecht voor parkeren met een neergelegde gehandicaptenkaart op een algemene gehandicaptenparkeerplaats buiten tijdsaanduiding op onderbord?

Vraag gesteld door Jec op 24 maart 2017

Den Haag. Bekeurd avonds 22.45 u op Algemene gehandicaptenparkeerplaats Pellenaerstraat , Den Haag-Scheveningen. Er is wel sprake van een onderbord met tijdsaanduiding 9.00 u - 22.00 u. Er is sprake van een naheffingsaanslag van € 2,15 parkeergelden plus € 61,- kosten naheffing. Den Haag hanteert schijnbaar dat buiten de tijdsaanduiding de Algemene GPP vervalt tot betaald parkeren. Uitermate onvriendelijk en onduidelijk voor bezoekers met een GPK. Kaart was zichtbaar op dashboard neergelegd.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een naheffingsaanslag gehad omdat u buiten de tijdsaanduiding op een gehandicaptenparkeerplaats stond.

Onder een verkeersbord kan een onderbord staan. Dit onderbord geeft een nadere uitleg van het verkeersbord. In uw geval is er sprake van een dergelijk onderbord. Als u na 22.00 uur en voor 09.00 uur daar geparkeerd staat moet u het beschouwen als een ‘gewone’ parkeerplek. Dat houdt in dat u daarvoor parkeergeld moet betalen. De naheffingsaanslag parkeergeld lijkt dan ook terecht.

Informatie over verkeersborden vindt u op onze website.