Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verwachte Levensduur Airconditioning (Verdamper) Mitsubishi

Vraag gesteld door G-P op 13 juni 2018

Geachte mijnheer/mevrouw,

Ik heb ruim 3 jaar geleden, op 19 september 2014, een nieuwe Mitsubishi ASX 1.6 Intense gekocht met kenteken 7-XNF-57. Op deze auto zat 3 jaar fabrieksgarantie.

Op 30 april 2018 heb ik mij bij in de werkplaats van mijn dealer gemeld met de mededeling dat de airconditioning het niet meer doet. Het euvel is op die dag onderzocht en de conclusie was dat de verdamper onder het dashboard lek is en dient te worden vervangen. Aangezien dit onderdeel zit ingebouwd onder het dashboard kan het niet onderhevig zijn geweest aan een van buitenaf komend onheil en dus kan het niet anders zijn dat we hier te maken hebben met een ondeugdelijk product.

Ik heb dit probleem voorgelegd aan mijn dealer maar die probeert zich vooralsnog te onttrekken van zijn verantwoordelijkheid de airconditioning te repareren en heeft mij doorverwezen naar de fabrikant (die formeel gezien geen garantie meer hoeft te verlenen). Ik heb het dus ook bij de fabrikant neergelegd maar daar ook nog geen reactie op gehad.

Mijn vraag is nu aan u of u kunt vertellen wat de economische/verwachte levensduur van een airconditioning (in het bijzonder het onderdeel de verdamper) is.

Heel erg bedankt voor uw reactie,

G-P

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt wat een redelijke te verwachten levensduur is voor een airco verdamper die onder het dashboard gemonteerd is.

Een verdamper van de airco gaat normaal gesproken een autoleven lang mee.

3 jaar en 9 maanden is dus wel erg kort.

Als u er met uw dealer niet uitkomt vindt u op onze website een stappenplan klachten na aankoop.