Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

golf dsg7 versnellingsbak

Vraag gesteld door golf12 op 4 april 2018

ben op zoek naar een golf 6 1.6tdi met een dsg7 bak nu lees ik op internet dat de dsg bakken een ramp zijn en reparaties erg kostbaar zijn.is er iemand die hier iets meer van weet ????
gaat om een 1.6tdi bluemotion met een dsg 7 uit 2010 met 127000 km

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een Volkswagen Golf 1.6 TDI met een 7 traps DSG versnellingsbak en u leest veel problemen over deze versnellingsbak op internet.

Deze versnellingsbak is op de markt sinds 2007 en heeft in het begin nogal wat problemen gekend.

In 2010 zijn er verschillende aanpassingen aan de bak gedaan waaronder de voorspanning van de lagers is veranderd en het frictiemateriaal van de koppeling is veranderd. De problemen waren hiermee niet opgelost.

Eind 2013 is er een terugroepactie geweest en is er een andere soort olie in de versnellingsbak gegaan. Bij een auto uit 2010 bestaat de mogelijkheid dat er extra slijtage is ontstaan door de verkeerde olie, Deze auto's hebben immers ruim 3 jaar met verkeerde olie in de versnellingsbak gereden.

Voor een diesel uit 2010 heeft deze auto wel erg weinig gereden. Onderzoek naar de kilometerstand en het onderhoudsverleden is dus belangrijk. Het is belangrijk te onderzoeken of de versnellingsbakolie vervangen is door het juiste type olie en hoeveel kilometer deze auto gereden heeft met verkeerde olie.

 

Reacties

G. Smit

Auteur - 24 augustus 2023

De olie van de mechatronic is vervangen door niet zwavelhoudende minerale olie. Dit heeft met de versnellingsbak zelf niets te maken.