Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vignet oostenrijk van raam gevallen

Vraag gesteld door Har58 op 3 september 2018

toen ik vanuit hongarije oostenrijk binnenkwam meteen bij de eerste shell een vignet gekocht en op t raam geplakt. omdat het al savonds laat en donker was en ik ook vermoeid was heb waarschijnlijk het vignet niet helemaal goed geplakt un de haast. we zijn later gestopt bij de omv in wenen om te rusten en ik kwam erachter dat het vignet niet meer op het raam zat. ik zag het vignet op de grond liggen en heb hem toen teruggeplakt. ik weet niet waar de sticker van het raam is gevallen en hoe lang ik dus zonder heb gereden. nu is mijn vraag krijg ik een boete voor het stuk dat ik heb gereden van de hongaars oostenrijkse grens tot aan wenen?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U bent vanuit Hongarije Oostenrijk binnengereden. Bij de eerste Shell hebt u direct een vignet gekocht. Die hebt u ook op het raam geplakt. Naderhand blijkt dat het vignet niet meer op het raam geplakt zat. U vraagt zich af of u een boete kunt krijgen daarvoor.

Ja, u kunt hiervoor een boete krijgen omdat het tot de eisen behoort om het vignet goed zichtbaar en volgens de regels aangebracht te hebben. Echter, indien u een boete krijgt kunt u, indien u een aankoopbewijs kunt tonen, in bezwaar.

Meer informatie over Tol in Oostenrijk vind u op onze website.