Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 2008

Vraag gesteld door SJ3 op 1 december 2017

Ik heb een Peugeot 2008, 1 jaar oud, 20.000 km gereden. Uitsluitend in de winter maakt de Peugeot vooral als de auto nog koud is én uitsluitend bij naar rechts draaien een krakend, snerpend geluid. Het geluid gaat door merg en been en ieder die het hoort schrikt ervan. Wat kan het zijn? De garage doet het af als een probleem dat bij de 2008 hoort, maar gezien de intensiteit van het geluid en de schrik die dat veroorzaakt ga ik niet met dat antwoord akkoord. Graag uw hulp!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een knarsend, krakend bijgeluid bij uw Peugeot 2008.

Ik kom eerdere meldingen tegen met o.a de veerpoot als schuldige maar subframe en wielophanging worden ook wel genoemd. Het hoort er niet in ieder geval niet in en moet u echt bij de dealer aansturen dit gebrek te verhelpen. Het kan wellicht geen kwaad maar dat geldt voor meer bijgeluiden. Maar internet laat een redelijk hoeveelheid van deze klachten zien en weet uw dealer ongetwijfeld waar de oorzaak vandaan komt.

U moet het er dus niet bij laten zitten. Blijft uw dealer hardnekkig weigeren, kunt u het beste ons Stappenplan klachten na aankoop volgen.***

Reactie van SJ3:

Zojuist teruggekomen van de garage en die houden vol dat het een probleem is van de Peugeot 2008, de wielophanging en de banden en dat het een veelvoorkomend probleem is bij temperaturen onder de 5C. Voorts dat het niet oplosbaar is. Bovenstaand is niet door Peugeot in breder verband gecommuniceerd?