Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat zijn de eisen voor een kinderstoeltje in een camper in west amerika

Vraag gesteld door Roko op 22 februari 2018

Wij gaan met twee kleinkinderen van 18 maanden en 3,5 jaar met de camper door West Amerika. Wat voor kinderstoeltjes hebben wij nodig om aan de Amerikaanse eisen te voldoen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het gebruik van kinderzitjes in een camper voor een trip door West-Amerika.

In alle staten van Amerika is het gebruik van een goedgekeurd kinderzitje verplicht. Criterium voor het verplichte gebruik van een kinderzitje is in de regel de leeftijd van het kind, vaak aangevuld met een gewichts- en/of een lengte-eis. De regelgeving met betrekking tot het gebruik van kinderzitjes verschilt per staat, maar voor de VS als geheel kunnen bestaan er wel algemene richtlijnen.

Zie voor de volledige informatie onze Landeninformatie Verenigde Staten. Onder het hoofdstuk Verkeersregels Auto vindt u alle info over het vervoer van kinderen.

Ik weet niet of u overweegt de stoeltjes vanuit Nederland mee te nemen maar alle stoeltjes die in Nederland verkocht mogen worden zijn goed gekeurd. U zou deze stoeltjes ook in het vliegtuig kunnen gebruiken voor de kinderen óf als bagage in het bagageruim. Informeer bij de betreffende vliegtuigmaatschappij wat de mogelijkheden zijn.

Ter plaatse stoeltjes huren is natuurlijk ook een optie maar kan best prijzig zijn. Zeker voor 18 maanden! Dan is het goedkoper ter plaatse 2 stoeltjes aan te schaffen.