Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

roest remklauwen Opel Karl

Vraag gesteld door AlwinReek op 16 oktober 2017

Opel Karl remklauwen roesten, na 1/2 jaar al. Achter is niet erg volgens Opel, staat heel lelijk maar die kan ik wel maandelijks verven? voor is wel erg en de remklauwen voor zijn vervangen voor nieuwe remklauwen. Nu 6 maanden later roesten deze "nieuwe" remklauwen weer. Wat te doen? Weer andere laten plaatsen en over een half jaar is de auto uit de garantie en dan kosten voor mij? Graag uw advies.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De remklauwen van uw Opel Karl vertonen na 'n half jaar al roest.

Technisch is misschien geen bezwaar maar cosmetisch is dat natuurlijk geen fraai gezicht. Opel is kennelijk óók van mening dat de remklauwen ondeugdelijk zijn maar een tweede setje heeft het niet veel langer volgehouden.

Ik denk dat u wederom moet aansturen op een nieuw set remklauwen maar van een duurzamere kwaliteit. In dit stadium kunt u niet veel meer dan de dealer nogmaals die kans te geven. En ná het verstrijken van de garantie termijn kunt u altijd nog een beroep doen op uw consumentenrecht. Uiteindelijk mag u een duurzame oplossing verwachten, óók wanneer men binnen de garantie termijn daar niet toe in staat is gebleken.

Zie voor aanvullende info en eventuele vervolg stappen ons Stappenplan klachten na aankoop.