Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

onopgelost probleem

Vraag gesteld door padrich op 12 juni 2018

De Opel Vivaro 2012 gaf bij 92.000 kog de melding 'controleer uitlaatgassen'. In een 3e poging heeft de Opel-garage een nieuw roetfilter geplaatst waarmee het probleem zou zijn opgelost. Nu ... n paar maanden later komt de melding opnieuw. De garage verzekert dat met het resetten van de software en het opnieuw inregelen het probleem is opgelost. Dat heeft een vaste prijs van 0,4u. Inmiddels is er veel meer tijd aan besteed en nog is het probleem niet opgelost. Met Opel is contact geweest en het advies aan de garage is om er nog 4 uur te zoeken. Ben de weg kwijt .... hoe hier nu mee om te gaan.
Behalve dat t een storend probleem is, wil de garage wel een reductie van 2 uur op het totaal van de kosten in rekening brengen en wat blijft is een onzekere uitkomst.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Opel Vivaro heeft een foutmelding "controleer uitlaatgassen" en uw dealer kan de oorzaak van de melding niet vinden.

Na het vervangen van het roetfilter komt de melding opnieuw terug.

Uw dealer geeft aan dat na het resetten van de software en het opnieuw inregelen het probleem verholpen moet zijn maar u moet de kosten hiervoor wel betalen.

Na het vervangen van het roetfilter ga ik er vanuit dat de software gereset is en opnieuw ingeregeld. Dit lijkt dus niet de oplossing of is niet goed uitgevoerd.

Uw dealer komt er blijkbaar niet uit de oorzaak te achterhalen van dit probleem. Het lijkt er op dat het gevolg gerepareerd is, het roetfilter vervangen.

Misschien kunt u in overleg met uw dealer diagnose laten stellen bij een dieselspecialist als Buchli of een GMTOdiagnosespecialist.