Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Seat Exeo 1.8 TSI overmatig motorolieverbruik

Vraag gesteld door Marlon op 24 april 2018

Goedendag, ik had even een vraagje over mijn Seat Exeo 1.8 TSI van bouwjaar 2011, sinds ik in het bezit ben van deze auto moest ik altijd om de 1000 km een liter olie bijvullen, ik heb altijd op aanraden van de dealer 5w-30 olie van castrol edge long life gebruikt, deze auto heb ik bij de dealer gekocht en is daar ook altijd in onderhoud geweest, inmiddels moet ik nu om de 400 km een liter olie bijvullen, er is geen lekkage. ik had de auto kort nadat ik hem had gekocht bij jullie anwb laten keuren, en de monteur zei toen ook dat deze auto's wel een slokje lusten, nou dat het olieverbruik steeds meer toeneemt ben ik wat verder onderzoek gaan doen, en het blijkt dat meer mensen met deze problemen te kampen hebben, het gaat om de 1.8 en 2.0 tsi motoren, toen ik gisteren met mijn vrouw een bezoekje bracht aan de Seat dealer om verhaal te halen gaf de hoofdmonteur dit ook toe dat meerdere mensen dit probleem hadden, hij wilde alleen niet toegeven dat dit een constructiefout was, de reparatie zou tussen de 2000 a 4000 kosten en dit bedrag kwam volledig voor de klant, ik vindt dit niet eerlijk want ik heb de auto altijd keurig bij hun in onderhoud gehad, en ik heb het gevoel dat ik nu voor hun fout moet gaan betalen, ik vindt dit verschrikkelijk, daarom wil ik aan jullie advies vragen wat ik nou het beste kan doen.

Groetjes Marlon

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Seat Exeo met 1.8 TFSI motor heeft een zeer hoog olieverbruik. Daar staat de 1.8 TFSI motor van Audi helaas ook om bekend.

De fabrieksnorm is 1 liter op 2000 km, uw Seat verbruikte aanvankelijk 1 liter motorolie op 1000 km. Dat is gestegen tot 1 op 400.

Bij een olieverbruik van meer dan 1 op 2000 kunt u de formele weg bewandelen en de verkoper een ingebrekestelling sturen. Zie hiervoor ons Stappenplan klachten na aankoop.