Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervanging bobines

Vraag gesteld door Bill van de Gevel op 5 december 2017

Ik heb een 2de hands Renault Kangoo van 10 jaar oud die net 86000 km heeft gereden. Fijn autootje maar nu heb ik in het afgelopen jaar al 3 keer een bobine moeten vervangen. 2x door mijn garage en eenmaal door de wegenwacht. Mijn vraag aan de garage of dat een veelvuldig vervangen misschien een oorzaak heeft werd met een schouderophalen beantwoord, maar misschien dat het aan vette bougies lag.
Ik ben een leek op autogebied en mijn vraag is of er een aanwijsbare oorzaak voor kapotte bobines kan zijn zodat ik bij mijn garage gerichtere vragen kan stellen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft het afgelopen jaar al 3 keer een bobine laten vervangen van uw Renault Kangoo uit 2007 met 86.000 km op de teller. U vraagt of hier een aanwijsbare oorzaak voor is.

De bobines van deze motoren staan niet zo goed bekend en gaan nogal eens kapot. De Wegenwacht heeft ze normaal in voorraad en kan ze dus snel vervangen.

86.000 km of 10 jaar voldoet best aan een redelijke verwachting voor een bobine. Als bij deze km stand een bobine stuk gaat is de kans groot dat de andere 3 het ook binnen de kortste keren begeven. Misschien heeft u er dus nog één te gaan.

De bougies tijdig vervangen kan de levensduur van de bobines verlengen.