Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Travel&Co eigen merk ANWB?

Vraag gesteld door Dolfie op 6 oktober 2015

In De Kampioen (nr. 10/11, okt/nov 2015) een test van stormparaplu's. Winnaar van deze test is de Travel&Co Stormparaplu Groot. Om zijn leden een plezier te doen zegt de ANWB extra veel van deze winnende plu's te hebben ingekocht en biedt ze met korting (platina -40%) aan zijn leden aan. Op internet heb ik niet kunnen waar Travel&Co verder verkrijgbaar zou zijn. Het leidt steevast naar sub-sites van de ANWB zoals Op Pad. Is Travel&Co een eigen merk van de ANWB? Zo ja, zou het dan niet eerlijk zijn geweest als de keurmeester had gezegd dat zijn eigen vlees heeft gewonnen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Travel & Co is een ANWB-merk. Dat wordt ook vermeld bij de test. Onderaan bladzijde 23 staat "Twee paraplu's van het ANWB-merk Travel & Co deden mee aan de test. Daarom hebben wij de andere fabrikanten uitgenodigd om de testen bij te wonen. Eén fabrikant gaf daar gehoor aan." ***

Reactie van Dolfie:

Inderdaad. Helemaal onderaan pagina 23 staat inderdaad dat Travel&Co een eigen ANWB-merk is. Maar het staat er (visueel) buiten het artikel en zo klein dat wel zeker van 'kleine lettertjes' gesproken moet worden. Het komt zo weinig betrouwbaar over. Ik wil mijn verenigingsblad kunnen lezen zonder me af te moeten vragen welke trucs het commerciële agglomeraat ANWB nu heeft bedacht.