Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Audi A5 2012, 185.000km: Met oliedruk (!) aangedreven tandwiel nokkenas defect! Coulanceregling onzin, vind Audi 100% verantwoordelijk.

Vraag gesteld door eh op 29 juni 2018

Audi A5 2012, 185.000km: Met oliedruk aangedreven tandwiel op nokkenas defect! Lekte minuscuul olie. Garage komt met coulanceregeling. Desondanks kost mij nog ruim €800,- Vind Audi 100% verantwoordelijk. Het is geen klacht vanwege rijgedrag. Een klacht die nooit hoort voor te komen.Met coulance regeling probeert Audi onder z;n verantwoording uit te komen. Ze zeggen altijd dat 'n Audi zeker 2 tot 3 ton goed mee kan gaan!

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Een tandwiel in de motor van uw Audi A5 (2012/185.000 km) is defect. De dealer heeft u een coulancevoorstel gedaan. U bent het hier niet mee eens en vraagt wat uw rechten zijn.

Levensduur onderdeel
Ervan uitgaande dat de auto regulier onderhouden is en normaal gebruikt is, dan mag u verwachten dat een dergelijk tandwiel een autoleven lang mee zou moeten gaan.

Wettelijke garantie
Nu de tandwiel vroegtijdig defect is geraakt, voldoet de auto niet aan de redelijke verwachting op grond van overeenkomst (conformiteit art 7:17 BW).

Verkoper in gebreke stellen
Voor een beroep op conformiteit dient u als consument de verkoper in de gelegenheid te stellen het gebrek te verhelpen.

Reparatiekosten
De kosten komen in dit geval voor rekening van de verkoper.

Geschil
Mocht u niet tot een vergelijk komen met de garagist (BOVAG) doe dan een beroep op uw eventuele rechtsbijstand of leg het geschil ter beoordeling voor aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.