Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achter portier van Seat altea xl uit 2008 ging niet meer op slot.garage heeft sloten en modulen vervangen wat niet hielp uiteindelijk. Breu

Vraag gesteld door Henk Hoedjes op 6 augustus 2018

Garage heeft sloten en modulen vervangen uiteindelijk bleek het een draadbreuk te zijn. Totale kosten € 1700,- moet ik deze betalen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De garagist heeft door een foutieve diagnose de sloten en modulen van uw auto vervangen voor een bedrag van € 1.700,- Achteraf bleek een draadbreuk de boosdoener (achterportier ging niet op slot). U vraagt zich af of u de kosten voor vervanging van de sloten en modulen nu wel verschuldigd bent.

Zoals u het stelt heeft de garagist een foutieve diagnose gesteld. Het heeft er zodoende alle schijn van, dat de garagist een onlogische volgorde van aanpak heeft gehanteerd. Bovendien mag u van een deskundige garagist verwachten, dat deze de sloten en modulen

Ervan uitgaande dat de vervangen sloten en modulen niet defect zijn, kunt u de garagist verzoeken deze terug te plaatsen. Mocht vaststaan dat de sloten en modulen in orde waren, dan vind ik dat u de kosten voor de nieuw geplaatste sloten en modulen niet verschuldigd bent. U heeft er immers geen voordeel aan.

Meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.