Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf occasion Toyota Verso

Vraag gesteld door Massel op 14 januari 2018

Ik ben op zoek naar een goede gezinsauto waar ik nog jaren (10?:) mee kan doen. Zo ben ik bij de Toyota Verso uitgekomen. Nu vraag ik mij af: wat is een acceptabele kilometerstand voor deze auto, ongeveer uit 2011 / 2012, mits goed onderhouden?

Ze zijn met een kilometerstand van rond de 140.000/ 150.000 uiteraard goedkoper, maar ik vraag me af ik daar verstandig aan doe?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over een aan te kopen Toyota Verso.

De Toyota Verso is voor duurzame en betrouwbare kilometers een zeer verstandige koop. Zie onze Occasiontest Toyota Verso (2009/heden) met de loftrompet die de Wegenwacht steekt over deze betrouwbare Japanner.

Wanneer u de intensie heeft om bij aanschaf nog 'n jaar of tien verder te willen, zou ik het niet bezwaarlijk vinden wanneer u inzet op maximaal 150.000 km. Ik heb geen inzicht in uw jaarkilometrage maar heb er veel vertrouwen in dat het dubbele aan kilometers zeker haalbaar zou moeten zijn. Natuurlijk valt op termijn groot onderhoud nooit helemaal uit te sluiten maar deze auto heeft voor langdurig duurzaam en betrouwbaar gebruik een zeer goede status. Een méér dan goede keuze dus.

Misschien dat kilometerstand en prijs niet alléén bepalend zijn voor uw keuze. Kijk ook naar de algehele indruk van zowel carrosserie en interieur. Dat is vaak een afspiegeling van het gebruik van de vorige berijder. Een nette auto van binnen en van buiten is vaak ook het resultaat van een nette berijder. Dan is een iets hogere tellerstand wellicht wat minder relevant. En bij voorkeur met 6 maanden Bovag garantie als stok achter de deur.