Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervangen distributieketting in april, na 3 maanden in de Alpen olielekkage met repatriering tot gevolg. Kan hier een verband tussen zijn?

Vraag gesteld door Alpenvakantie op 30 augustus 2018

In april is bij onze Touran de distributieketting vervangen, incl. krukaskeerring. 3 maanden later is in de (warme) zomervakantie in de Alpen onze auto olie gaan lekken (en deel over motorblok). Na overleg met onze garage uiteindelijk de ANWB gebeld. Auto in Frankrijk door garage gediagnosticeerd, maar vlg. hun niet te repareren (hoewel auto nog wel kon rijden), dus gerepatrieerd. Kan er een oorzakelijk verband zijn tussen vervangen van de ketting en het lekken van olie in de bergen / lange rit? Zo ja, kan ik hiermee naar de garage stappen met een `verwijt` aan hun adres / en is het verstandig om eventueel een second opinion te laten doen? Wat zijn mijn rechten? Ik wil richting dealer enigszins goed beslagen ten ijs komen voor het geval de auto bij voorbaat wordt opgegeven.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft enige tijd geleden de distributieketting van uw auto laten vervangen. Tijdens de vakantie bleek dat er sprake was van een olielekkage. U vraagt of hier een verband tussen kan zijn.

Ik heb uw vraag besproken met onze technische experts. Er zou heel goed een verband kunnen zijn tussen de vervanging van de distributieketting en de latere lekkage. Het kan echter ook zijn dat de lekkkage door een ander onderdeel wordt veroorzaakt. De oorzaak zal onderzocht moeten worden om hierover duidelijkheid te krijgen.

Voor de wijze waarop u de garage kunt aanspreken verwijs ik u graag naar het stappenplan klachten na reparatie op onze website.