Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Olieverbruik Nissan Juke

Vraag gesteld door Vlwg op 22 oktober 2018

Onlangs bij de garage geweest voor rammelend geluid onder motorkap bij optrekken ( Nissan Juke 1.2 ca. 65.000 km, bouwjaar 2016). Eindconclusie: nieuwe motor ( binnen garantietermijn ) i.v.m. olieverbruik. Is dit een bekend probleem? Wat is het gevolg voor de inruilwaarde nadat er een nieuwe motor is geplaatst?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een nieuwe motor gevolgen heeft voor de inruilwaarde.

Deze 1.2 versie is wel 'n berucht om dit verschijnsel maar zal de nieuwe motor ongetwijfeld een gemodificeerd exemplaar zijn. Dat is zeker een pre wanneer daar bij inruil ook aan gerefereerd zou kunnen worden. Met de melding van een nieuwe motor is de reputatie van hoog olieverbruik dan gelukkig niet meer voor uw auto van toepassing.

Het is niet zo dat met een nieuwe motor uw auto wat kilometers betreft weer op 0 staat. De auto wordt dus niet méér waard. Maar met een inmiddels vervangen motor sluit ik niet uit dat er bij inruil een hele redelijk prijs wordt geboden. Gezien het toch redelijk bekende olieverbruik probleem van de 1.2 DIG-T motor kan in een ander geval juist een veel lagere waarde worden geboden. Met name wanneer het de eerste motor betreft die misschien voor een hoog olieverbruik in aanmerking zou kunnen komen. Met aantoonbaar een nieuwe motor kunt u die onzekerheid wegnemen met wellicht een positief effect op de inruilwaarde.