Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welk merk raden jullie aan als we een goedkope betrouwbare en zuinige occasion zoeken voor 5.000/6.000 euro.

Vraag gesteld door Tetk op 2 augustus 2018

We rijden nu een lease auto Toyota Auris. Door verandering van baan moeten we zelf voor een auto zorgen. We hechten aan betrouwbaarheid, zuinig rijden, 5 zitplaatsen en we hebben rond 5.000/6.000 te besteden. Het is vooral voor woon-werkverkeer.
Mijn man vindt hybride heel fijn, maar ik denk dat dat buiten budget is. Wat zou voor ons een verstandige keus zijn ? Welk merk moeten we naar kijken ?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over een aan te kopen varvangende auto.

Het budget voor hybride is inderdaad wat krap maar er zijn toch mogelijheden. Ik denk dan uiteraard aan de generatie Toyota Prius rond de bouwjaren 2006-2008. Vaak wel met best hoge kilometrages maar de Prius is herhaaldelijk verkozen tot de meest betrouwbare auto en kunt u daar gerust de nodige jaren mee vooruit.

Een ander alternatief is de Honda Civic 1.3 Hybrid. Daar zitten nog weleens exemplaren tussen met wat minder kilometers. Deze hybride geniet een zeer betrouwbare reputatie met ook prima rijeigenschappen.

Mocht hybride toch afvallen, dan moet u het wat duurzaamheid betreft toch zoeken bij de Japanse merken. Uiteraard Toyota en Honda maar zeker ook Mazda. Verder zeker ook de Koreanen zoals Kia en Hyundai. Maar wanneer hybride de inzet is zijn er zeker verantwoorde kansen.

Via deze gebruikte auto zoekpagina kunt u alle gewenste criteria invullen. Bij brandstofsoort dus elektrisch/benzine en uw budget aangeven. U krijgt dan al een best aantrekkelijk aanbod te zien.