Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Auris 2007 VVT-i MMT 1.6 - automaat springt op N bij krijspunten

Vraag gesteld door Jay05 op 24 januari 2018

Beste ANWB,

Ik heb een Toyota Auris 2007 VVT-i MMT 1.6 (kenteken 22-PNK-3), en recentelijk is de automaat begonnen te springen naar N (neutraal) bij het stoppen bij een kruispunt bijvoorbeeld. Waarna het waarschuwingslapje op de dashboard begint te branden. De motor blijft gewoon draaien (niks mis mee). Na het uit en weer aanzetten van de auto, blijkt alles weer te doen en lampje gaat ook uit. Echter heel vervelend als je midden in het verkeer bent.

Kan iemand mij aub wat begeleiding/advies geven?

Bedankt.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Toyota Auris Hybrid uit 2007 springt in de N stand als u stopt. U moet de motor uit en aan zetten alvorens u weer naar D kunt schakelen.

Dit is geen probleem dat wij kennen dus er zal onderzoek gedaan moeten worden. Het lijkt overigens wel een probleem in de elektronica.

Het betreft hier een ingevoerde auto uit 2007 die in 2011 voor het eerst in Nederland tenaamgesteld is.

In het terugroepregister van de RDW vond ik nog een terugroepactie.

De producent roept de betreffende voertuigen terug. Maatregelen worden genomen om het defect te verhelpen. De voertuigeigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met de merkdealer. Deze zal de airbagontsteker vervangen.

Mogelijk kan de dealer dan gelijk onderzoek verrichten naar het probleem met de automaat.
***

Reactie van Jay05:

Beste Leo,


Hartelijk dank voor het advies. Ik was de terugroepactie even vergeten en zal spoedig een afspraak met Toyota maken. Hopelijk kunnen ze de storing met de automaat oplossen.

Met vriendelijke groeten,

Jay