Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Suzuki Grand vitara airco

Vraag gesteld door pietjek op 1 augustus 2018

Ik heb sinds mei 2018 een Suzuki Grand vitara 2.4 benzine, bouwjaar 2008, gekocht bij de garage, met bovaggarantie.
Wij zijn met de auto in juli jl naar Italie geweest en opeens deed de airco het niet meer. De aanjager hield er mee op. Eenmaal terug in Nederland heeft de garage het probleem verholpen. Volgens de werkorder was de kachelmotor kapot en deze is vervangen. De airco functioneerde idd weer.

Twee weken later is mijn dochter met dezelfde auto ook op vakantie gegaan naar Italie en toen ze daar aan kwam deed de airco het ineens niet meer. Volgens haar blaast ie niet meer. Dus weer de aanjager.
Nu gaat ie binnenkort weer naar dezelfde garage.

Opvallend vind ik dat de airco steeds kapot gaat als er op een dag lang mee gereden is (beide ritten naar Italie).
Mijn vraag is hoe dit te verklaren is?

Graag wil ik een deskundig antwoord, want als de garage de airco nu weer maakt en ik ga pas over een jaar weer ver rijden met de Suzuki, en de airco gaat weer stuk, zit er geen bovaggarantie meer op. Wellicht gaat ie alleen maar stuk als er veel kilometers achter elkaar mee wordt gereden. Dank u bij voorbaat.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Suzuki Grand Vitara 2.4 uit 2008 heeft binnen een maand 2x problemen met de airco. U heeft de auto in mei 2018 gekocht met Bovag garantie.

2 keer onder dezelfde omstandigheden een kachelventilator stuk is geen toeval.

Het lijkt er op dat de oorzaak van het probleem nog in de auto zit en het heeft dan ook geen zin wederom een ventilator te vervangen zonder de oorzaak te verhelpen.

Alleen onderzoek kan de oorzaak aan het licht brengen.

Als de auto gerepareerd is kunt u de verkoper vragen om verlengde garantie op dit onderdeel en dit schriftelijk vastleggen.