Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie reparatie

Vraag gesteld door martinheuvels op 17 juli 2017

Vorig jaar is in mijn 5 jaar oude automaat de koppelingset vervangen, een reparatie van bijna €2.000. Nu 1 jaar later heeft mijn auto wederom last van een "slippende" koppeling. Mijn rijgedrag is in al die jaren hetzelfde. Ik vermoed dat de reparatie vorig jaar niet goed is uitgevoerd. Ik ben een leek op het gebied van autoreparaties en de garage kan mij vertellen dat de vorige keer onderdeel A vervangen is en dat nu onderdeel B defect is. Hoe voorkom ik dat moet betalen voor een reparatie die de vorige keer niet juist is uitgevoerd?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Vorig jaar is de koppeling van uw auto vervangen (een automaat) en nu heeft u wederom een slippende koppeling.

U geeft niet aan om welk merk/type auto het gaat met welke motor/versnellingsbak, leeftijd en km stand.

Ook geeft u niet aan wat vorig jaar het probleem was en wat er precies vervangen is en hoeveel kilometer u gereden heeft na de laatste reparatie.

Als bekend is wat nu de oorzaak is van de problemen kan bekeken worden of er een verband is met de reparatie van vorig jaar.***

Reactie van martinheuvels:

Merk auto is Ford S-Max met een dieselmotor, gereden kilometers afgelopen jaar circa 10.000 en volgens de factuur van de garage is koppelingset in de bak vervangen. Is dit voldoende informatie voor jou Leo?