Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Beoordeling versnellingsbak Opel Astra 2011

Vraag gesteld door Snoekys op 13 juli 2018

Op 13-6 zijn wij met onze auto naar de garage geweest omdat we een schurend geluid hoorde ergens voor in de auto. Ook afremmen op de motor gaf dit geluid.
Na ongeveer 45min kregen we te horen dat de versnellingsbak gereviseerd moest worden. Het was even schrikken maar dat was de diagnose dus hebben we 2dgn later een afspraak op 11-7 ingepland om deze operatie aan onze auto te laten uitvoeren.
Op 4-7 ging echter de auto veel extra geluid maken en mijn man wilde er niet meer mee veder rijden en hij is op die dag naar de garage gereden. Onderweg breekt het rechter voorwiel er volledig onderuit! Het wiel is nooit meer terug gevonden.
Wij hadden altijd al het idee dat het in de wielen zat en niet in de versnellingsbak maar we zijn natuurlijk geen monteurs. Mijn man heeft wel de wielen geïnspecteerd op steentjes, spijkers of misschien dat de banden waren gaan kuppen. Dit was allemaal niet het geval. Hij heeft gekeken of de wielen goed vast zaten en dat was ook allemaal prima.
Voor wij de versnellingsbak laten reviseren willen we de auto graag laten beoordelen door een andere partij.
Hoe kunnen we dat het beste doen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een Opel Astra en daarmee een spannende ervaring gehad. Een wiel dat van de auto loskomt is een heftige gebeurtenis dat voor u en de omgeving ook nog levensgevaarlijk kan zijn.

Ik neem aan dat de auto is afgesleept en nu bij een garage staat. Ik kan me voorstellen dat u de diagnose versnellingsbak niet (meer) vertrouwt, maar het één sluit het ander niet uit. Laat ze eerst kijken naar wat er met de wielophanging aan de hand was, en of het bijgeluid na reparatie is verdwenen. Dan is de auto in ieder geval weer rijdbaar en kunt u bij twijfel bij een andere garage terecht.