Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete bij betalen tol

Vraag gesteld door Bubbel op 14 mei 2018

Vorige week donderdag 10 mei reden wij van Viareggio naar Montaione. Onderweg hebben wij een tolbiljet getrokken en op het moment van betalen deed mijn man het ticket in de daarvoor bestemde gleuf. Het ticket kwam terug dus deed hij het weer terug met daarachteraan de Visa creditcard. Tot onze verbazing kregen wij het ticket weer terug met een strook papier met daarop de melding “ Mancato Pagemento (unpaited toll ticket) het bedrag is € 66,60 i.p.v. € 4,60 wat de normale prijs is. Wat hebben wij verkeerd gedaan?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over tol in Italië.

Waarom er iets fout gegaan is zou ik zo niet durven zeggen. Het lijkt er op dat het kaartje op een of andere manier niet gelezen kon worden. De Italiaanse website meldt wel; ''Il mancato pagamento del pedaggio può essere pagato senza aggravio di spese entro 15gg dalla data di emissione''. In goed Nederlands is dat; ''Het niet betalen van de tol kan zonder extra kosten worden betaald binnen 15 dagen na de datum van uitgifte''.

Via deze pagina kunt u de niet betaalde tol binnen 15 dagen alsnog betalen. Dan lijkt het tóch goed te komen. De reden van het voorval blijft gissen, maar het feit dat deze mogelijkheid er is lijkt erop dat dit vaker voorkomt en er altijd sprake kan zijn van technisch falen.