Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

probleem Peugeot 5008

Vraag gesteld door Groningen54 op 10 juli 2017

ik bezit een peugeot 5008 welke ik in april 2013 nieuw heb aangeschaft bij Nefkens Roden. Elke zomer wanneer ik met deze auto in het buitenland rijdt doet zich het volgende voor: stilstaand op een helling zowel in de eerste versnelling voor uit of in de achteruit versnelling rijdt de auto steeds in de tegen over gestelde versnelling weg. Naast dat dit een enorme stress veroorzaakt lukt het pas na enkele her starts de auto in de juiste versnelling ook in de juiste rij richting te krijgen. Ik heb hier al die jaren mijn garage van in kennis gesteld en van hun steeds het antwoord ontvangen dat technisch niet mogelijk is dat dit gebeurd. Ook nu weer ruim twe weken terug na een overnachting in Trier(duitstland) begeef ik mij op de ringweg richting een stoplicht welke rood aangeeft. Stoppend in de eerste versnelling voor uit wacht ik op het groene licht geef gas en de auto schiet achteruit. Op een haar na mis ik de achter mij staande auto en na een drietal her starts gaat de auto in de juiste rij richting. Ik heb nu de volgende afspraak gemaakt met peugeot dat ik weiger nog langer met deze auto te rijden daar ik een gevaar voor mijzelf ben en ook tevens voor een andere weg gebruiker. Na contact met de dealer en een melding bij de klantenservice en overleg tussen dealer en deze is het volgende voorgesteld: morgen 11 juli gaat de auto naar de dealer in Roden en wordt deze met begeleiding van de technische afdeling op een aantal punten gecontroleerd o.a. de versnellingsbak. Mocht er geen afwijking worden gevonden gaat de auto naar België of er komt een expertise rapport.
Mijn verzoek aan u is deze: bent u en kunt u voor mij als lid van de a.n.w.b iets betekenen in de begeleiding van dit probleem? Het vertrouwen in deze auto(versnelling) is er niet meer ten zij er overtuigend een reparatie c.q. vervanging van een onderdeel gaat plaats vinden.
Hopnde op een sneele reactie van verblijf ik,met vriendelijke groet
S.Wiegers

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Peugeot 5008 heeft een vreemde eigenschap: de auto rijdt bij wegrijden op een helling in de eerste versnelling achteruit. In de achteruit versnelling gaat de auto vooruit. Ik heb het probleem nog niet eerder gehoord. Op een forum heb ik één soortgelijk geval gevonden, helaas ontbreekt verdere informatie zoals een oplossing.

De auto gaat het traject in van onderzoek naar het verschijnsel. Dat zou ook mijn advies zijn. De garage zal de klacht moeten reproduceren. Mogelijk is er binnen de Peugeot-organisatie iets bekend hierover.

ANWB Experts kunnen u via dit platform adviseren, mochten er onduidelijkheden zijn.