Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik mijn dynamo vergoed krijgen?

Vraag gesteld door Hambaken op 1 december 2017

Op 17-7-2017 autopech in Frankrijk, kapotte dynamo. Vervangen door een garage in de buurt van Le Havre, een originele Bosch dynamo, kostte ongeveer 500 euro. Na de vakantie al snel problemen met dashboardverlichting etc.Dit probleem bleef aanhouden, maar kon nog wel blijven rijden. Afgelopen week stopte de auto ermee, probleem bleek de dynamo. Nu weer vervangen door mijn eigen garage. Ik zou graag de mogelijkheden voor een vergoeding van de gemaakte kosten voor de niet goed vervangen dynamo in Frankrijk willen informeren.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt op 17 juli 2017 autopech gehad in Frankrijk. Daarbij is de dynamo vervangen door een aldaar gevestigde garagist. Na uw vakantie kreeg u problemen met uw dashboardverlichting. Uw eigen garage in Nederland heeft geconstateerd dat het ligt aan de dynamo en die is vervolgens vervangen. U vraagt zich af of u de gemaakte kosten in Frankrijk vergoedt kan krijgen.

In onze stappenplan 'Klachten na reparatie in het buitenland', wordt stapsgewijs uiteengezet hoe u de schade kunt verhalen op de buitenlandse garagist.

Het is echter juridisch van belang, dat u de buitenlandse garagist de gelegenheid biedt tot een oplossing, alvorens de reparatie in Nederland uit te laten voeren. Laat u dit na, dan verspeelt u uw rechten.

Conclusie
Indien u de garagist in Franrijk niet op de hoogte hebt gesteld van de problemen bij thuiskomst in Nederland en hem een kans hebt geboden om met een oplossing te komen, kunt u helaas geen rechten meer afdwingen ten opzichte van hem (dus geen vergoeding eisen).

Het stappenplan 'Klachten na reparatie buitenland' vindt u op onze website.