Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen radio/accu

Vraag gesteld door EB91 op 15 januari 2018

Toen ik mijn auto (Opel Corsa 2004) kocht 3 maanden geleden stond erbij dat de radio het niet deed. Bij het ophalen van de auto vertelde de monteur dat het een kapotte zekering was en dat hij deze gemaakt had. Daarna deed hij het weer. Na 2 maanden ging de oliedruksensor en de Bdp-sensor klopt. Deze zijn gerepareerd, hij deed het toen weer. Ook bleek er speling op het stuurhuis te zitten, dat is afgelopen week gerepareerd. Na de reparatie is mijn vader met de auto naar mij toe gereden (ruim 120 km met tussenstop, zonder problemen). Hij vertelde alleen dat de radio het niet deed, heeft aan de knoppen gezeten. Nu 2 dagen later wil ik wegrijden en start de auto niet meer. Ook de deuren gaan niet open met elektrische sleutel, alarmlichten doen het niet meer. Bij het starten gaan de lampjes niet branden, alleen kort een rood lampje. Vanavond ga ik proberen met startkabels hem weer aan de praat te krijgen, maar zou het kunnen dat er ook iets is met de radio?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft diverse storingen aan uw Opel Corsa.

De radio lijkt mij een onderdeel van alle andere storingen met een gemeenschappelijke oorzaak. Deze generatie Corsa kan nog weleens last hebben van vocht in de zekeringenkast door waterlekkage of problemen aan de ECU. Misschien dat er nu sprake is van een lege accu maar let óók op de accuklemmen. Door vervuiling ontstaat er nog weleens een slecht contact met soortgelijke symptomen.

Hopelijk weet u de auto met startkabels weer aan de praat te krijgen. Nader onderzoek is zeker nodig vast te stellen wat er nou eigelijk allemaal aan de hand is. Tot dusver heeft u verre van 3 maanden probleemloos gereden. Alle reden dus om de leverancier er nog eens goed naar te laten kijken.