Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

betalen parkeerboete stockholm

Vraag gesteld door Inge vs op 3 juni 2018

door een misverstand heeft onze auto langer dan 24 uur op een parkeerplaats gestaan. wel ingecheckt op kenteken met creditcard. Het was niet duidelijk dat max. duur 24 uur was en bij controle vanochtend parkeerbon op voorruit voor 750 kronen. halfuur voor ons vertrek gegeven. Hoe betaal ik deze boete want plusgiro 842603_3 kan ik niet naar overmaken natuurlijk. betaling binnen 8 dagen is noodzakelijk

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een parkeerboete ontvangen terwijl uw auto geparkeerd stond in Stockholm. U zou deze graag betalen.

Parkeerboetes kunnen ook door parkeerwachters en beheerders van parkeerplaatsen worden uitgeschreven. Wanneer beroep aangetekend wordt tegen een parkeerboete, moet de boete worden betaald.

Voor verkeersboetes hebben wij de volgende algemene informatie:

  • Gebruik voor betaling vanuit Nederland IBAN: SE68 9500 0099 6042 4765 0031 (Nordea Bank AB, SE-105 71 Stockholm, Sweden, BIC/SWIFT-code NDEASESS). Vermeld altijd het betalingskenmerk.
  • Boetes die worden opgelegd door een private beheerder van een parkeerplaats worden vaak overgedragen aan een internationaal incassobureau.

Of dit ook voor u het juiste bankrekeningnummer is kan ik niet met zekerheid zeggen. U zou dit ter plaatse voor de zekerheid nog na kunnen vragen.

Informatie over dergelijke boetes in Zweden vindt u op onze website.