Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

BMW 118/120 automaat of Mitsubishi Lancer 1.8 automaat

Vraag gesteld door Dungsan. op 17 februari 2017

Beste,

Ik rij nu een Seat ibiza 1.4tsi FR dsg automaat.
Ik wil voorkomen dat ik ook eentje wordt met een Kettingprobleem en wil nu van auto ruilen.

Ik zou graag een BMW 118/120 automaat(2004-2009) of een Mitsubishi Lancer 1.8 Automaat(2008) willen rijden. Rond de 90.000km. Nu is mijn vraag hebben jullie ervaring met 1van de 2 automaten en kunnen jullie die ook aanbevelen of juist niet en waarom?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar de betrouwbaarheid van de Mitsubishi Lancer en de BMW 1-serie.

De Lancer is op en top betrouwbaar. Dat geldt ook voor de conventionele automaat. Bij normaal gebruik gaat er hoogst zelden iets mis. Er zijn maar twee euvels bekend die een enkele keer wel eens voorkomen bij dit type Mitsubishi. Lees meer daarover in de occasiontest op anwb.nl.

De BMW 1-serie (occasiontest) is zeer betrouwbaar, mits die niet mishandeld is. Daarin schuilt een zeker risico. Veel zogenaamd sportieve rijders stellen de techniek zwaar op de proef. Kijk dus goed uit of de auto netjes is behandeld en tijdig, deskundig onderhoud heeft gehad. De automaat in de 1-serie is betrouwbaar.

Uw huidige auto met 1.4 TSI motor staat weliswaar bekend als mogelijk problematisch met betrekking tot de distributieketting, maar het betreft gelukkig niet alle exemplaren.