Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

1)aankoop camper/ keuring.2) kopen ouder dan 10 jaar.3)is er informatie over bepaalde technische problemen bij een merk.

Vraag gesteld door biker op 18 maart 2016

1)heeft u adressen van andere gerenormeerde keuringsinstanties, buiten anwb stations.probleem is, je wilt de camper zo dicht mogelijk waar je hem koopt laten keuren.vaak wordt er gezegd laat camper bij het aflopen van bovaggarantie nog eens keuren, is het niet beter hem altijd voor de koop te laten keuren.diegene die hem verkoopt zegd toch altijd dat alles in orde is.
2)kilometerstand voor een camper is meestal niet een probleem motor technisch, maar kan je geen gescheurde manchetten van aandrijving verwachten of uitdroging van afdichtingen.dat zijn meestal nogal prijzige reparaties.
3)is er ook ergens informatie te vinden over bepaalde campers waar technische problemen mee zijn.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een aantal vragen over de aankoop van een gebruikte camper.

Allereerst vraagt u naar adressen om een keuring uit te laten voeren. U kunt hiervoor terecht bij DEKRA maar ook bij BOVAG camper dealers.

Hoe ouder de camper, hoe groter de kans op defecten die ontstaan onder invloed van tijd zoals ashoezen en stuurhuishoezen . Een keuring legt de staat van de camper vast op moment van aankoop.

Voor wat betreft informatie over technische problemen kunt u het beste kijken naar het onderstel van de camper. Per merk en bouwjaar zijn er zwakke punten.