Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is het gevaar van versleten remblokken aan de voorwielen?

Vraag gesteld door Martijn Barneveld op 17 januari 2016

Ik kocht een tweedehands hands Peugeot 207SW bij een dealer met Leeuwenkeur vorig jaar juni, welke zonder problemen door de keuring is gekomen vorig jaar mei. Nu blijken bij winterbanden wissel, de remblokken versleten (bijna ijzer op ijzer). Wat zijn de gevolgen van versleten remblokken, is het gevaarlijk en had het vermeld moeten staan op het keuringsrapport (aangezien deze slijtage niet binnen 7 maanden kan ontstaan?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Kwaliteit
Als u een auto koopt bij een dealer mag u verwachten dat er geen achterstallig onderhoud aan is, en dat u de zekerheid heeft dat u veilig tot de volgende onderhoudsbeurt kan doorrijden. U heeft een auto gekocht met de Peugeot Leeuwekeur merkgarantie, een product dat juist om zekerheid draait.

Versleten remblok
Of de remblokken inderdaad bijna versleten zijn, zal een meting moeten uitwijzen. Ik adviseer om terug te gaan naar uw leverancier, want een bijna versleten remblok is een potentieel gevaar. "IJzer op ijzer" zorgt voor een verminderde remwerking, gevolgschade aan de remschijf en daardoor extra kosten.

Bij de APK is een bijna versleten remblok toegestaan, hiervan moet wel een aantekening worden gemaakt op het keuringsrapport.