Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Specificatie factuur schade reparatie

Vraag gesteld door mijninfo op 12 juli 2017

Ford Fiesta ecoboost turbo 2013.
De garage doet moeilijk over de gevraagde afschriften van de aanwezige overzichten van de uitgevoerde werkzaamheden, is dit niet gebruikelijk? Volgens hun doen ze dit nooit.

Ik heb de schade aan mijn auto door een aanrijding laten repareren en de rekening is meer dan €3000,-. De factuur is erg algemeen zoals: onderdelen-arbeidsloon-spuitwerk. Bij het afhalen van de auto heb ik de specificatie's hiervan gezien/gelezen. De uitgevoerde werkzaamheden: uitlijnen-velg ra vervangen-sensors achterbumper vervangen enz....waren duidelijk op een apart formulier aangegeven. o.a. van het uitlijnen was er een apart overzicht met de afwijkingen. Ik vraag altijd een specificatie van de werkzaamheden om er op terug te kunnen komen als er klachten zijn na de aflevering. Bijv: bij het 2e-hands kopen van deze auto kwam ik er achter dmv het overzicht dat de verkeerde olie was gebruikt door de garage bij het vervangen/afleveren, 5w-40 ipv 5w-20e(Castrol/Ford), ivm de turbo verplicht door Ford(garantie).

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de specificaties van een schade reparatie.

U mag van de reperateur gerust een meer gespecificeerde omschrijving van de werkzaamheden verwachten. Dat geldt ook voor het bijvoegen van een afschrift van het uitlijnrapport.

Natuurlijk zijn er genoeg klanten die minder belang hechten aan gedetaileerde specificaties maar het lijkt me een kleine moeite op de factuur de gedane werzaamheden nader te beschrijven. Feitelijk is dit een simpel verzoek van de klant waar men toch eenvoudig aan tegemoet kan komen.***

Reactie van mijninfo:

Attn: Expert Jos van der Drift

Bedankt. Helemaal gelijk. Mijn vraag was wat te vaag denk ik, net zoals uw antwoord.

Het wordt niet gedaan door de garage, notabene een Ford garage. Zijn zij verplicht dit te doen als ik het vraag? Moet nog betalen.