Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Beste mpv occasion

Vraag gesteld door Peter818 op 12 mei 2018

Beste Experts,

Wij willen graag advies bij het aanschaffen van een middenklasse mpv. Wij dachten zelf aan Renault Senic, Opel Zafira of een Ford S-max.

Belangrijke punten zijn:

- Veiligheid
- betrouwbare reputatie
- lage onderhoudskosten
- Been ruimte voorin en ruimte voor kinderen achter.
- ruime kofferbak
- prijsklasse tot 5000
-aantal kilometers per jaar rond de 20000
- bezine of diesel ( diesel niet te oud ivm milieuzone )

Het trekken van caravan is niet nodig. Zevenzits is ook niet vereist.
Een lijst met aantal auto's zal ideaal zijn.

Alvast bedankt

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt een andere auto en heeft wat criteria opgegeven. Als ik in één van de vele occasionsites een selectie maak komen er veel kleinere MPV's uit. Wellicht te klein voor een gezin.

Een grote Ford S-Max is er voor het budget van 5000 euro niet met een kilometerstand onder de 200.000. Dat is uiteraard geen must, maar het is wel goed om alternatieven te bekijken. Een lagere kilometerstand en jonger bouwjaar zorgt voor beter voorspelbare onderhoudskosten. Dan moet de auto ook betrouwbaar zijn. Op dat laatste scoort een Renault Scénic II nou niet florissant. Een Ford C-Max zou nog kunnen. De rij-eigenschappen zijn erg goed.

Maar ik ga een pleidooi doen voor de Kia Carens (2006-2011). De auto die wat mij betreft nog het meest aan uw wensen voldoet. De reputatie op het gebied van betrouwbaarheid is erg goed. Ze zijn relatief voordelig aan te schaffen en voor hetzelfde geld als een Europese en Japanse concurrent, maar dan jonger en met een veel lagere tellerstand.