Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stekkerprobleem van fietsdrager

Vraag gesteld door rsnoep op 13 juni 2018

Ik heb een fietsdrager (T@C Flex). Als ik deze op de trekhaak van mijn auto plaats, werkt het linker alarmlicht niet (het rechterlicht wel). Als ik de stekker omhoog duw, werkt het wel. Als ik hem loslaat, weer niet. Verder valt mij op dat er nogal wat speling zit tussen de stekker en de contrastekker van de trekhaak. Je kunt hem flink heen en weer en op en neer bewegen. Wat kan ik er aan doen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Het contactprobleem in de elektrische aansluiting tussen uw auto en uw fietsdrager waarover u schrijft is wellicht vervelend, maar gelukkig heeft u al wat vooronderzoek gedaan. De storingsonderzoeker zal u dankbaar zijn, want er is geen twijfel over de plaats des onheils. Dan is nog de vraag: gaan we vervangen of is het te repareren?

Misschien zit er een draad niet goed vast in de stekker. Dat kan snel worden vastgesteld en verholpen, en dat is goedkoper dan vervangen. Maar u schrijft over veel speling. De behuizing van de stekker kan beschadigd of versleten zijn, of misschien was het vanaf het begin al niet veel soeps.

Vernieuwen is sowieso een oplossing, mogelijk kan er worden gerepareerd. Dat moet ter plekke worden bekeken door een autobedrijf of een caravanbedrijf.***

Reactie van rsnoep:

Bedankt, heer de Jong, voor uw tips. Inmiddels ben ik naar een autobedrijf geweest. Een monteur heeft de pennetjes in de stekker een beetje verbogen, waardoor de stekker nu dieper in de contrastekker geduwd kan worden en ook vaster blijft zitten. De speling is er nu ook uit. Het contact is weer goed, dus mijn probleem opgelost. Nogmaals hartelijk dank!