Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startproblemen Renault Mégane 2015

Vraag gesteld door Tasini op 26 juni 2017

De huidige accu is een paar weken oud en verving een accu van 2 jaar oud. De auto start niet of moeilijk. na stilstand maar ook na een rit van 100 km en een stop van 5 minuten. Garage probeert van alles maar kan het probleem niet vinden.Auto wordt weleens een week lang niet gebruikt en ze adviseren een druppellader maar ze zeggen zelf dat de accu prima oplaadt. Impasse.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Er is sprake van een startprobleem bij uw Renault Megane.

Na een rit van 100 km zou de auto met een volgeladen accu moeiteloos moeten kunnen starten. Een druppellader is een nuttig investering voor auto's die incidenteel gebruikt worden. Af en toe 'n weekje stil moet de accu wel kunnen overbruggen. Maar wanneer de auto na een lange rit met een goedwerkend laadcircuit na 5 minuten al niet meer wil starten, zal de accu toch nader bekeken moeten worden.

Er kunnen ook andere oorzaken spelen zoals slechte contacten van massapunten of accuklemmen. Bij ''pech'' kan een Wegenwacht lid altijd de alarmcentrale inschakelen en zal de betreffende collega óók opzoek gaan naar de oorzaak. Misschien dat daar dan iets concreters uitrolt.