Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto moet reparatie in verband met APK, heb de zaak op papier met bedrag, en nu zeiden ze woensdag dat het duurder word.

Vraag gesteld door Olinga op 17 november 2017

Ik heb Peugeot laten keuren bij garage Heinneman in Schildwolde.
Met de keuring op 3 november zou er een nieuwe schakelstang onderin komen, deze was verkeerd besteld, terwijl ze wisten welke stang het was.
op 19 november moet de auto klaar zijn, op woensdag 15 november waren er geen spullen besteld en binnen.
Ik heb een papier met reparatiezaken om door de APK heen te komen, bedrag staat zwart gedrukt, 15 november zei iemand dat het bedrag niet klopte.
Wat kan ik nu doen?
De auto moest eigenlijk vandaag gereed gemaakt worden.
En ik rijd nu al een paar weken met een grote twijfel of die schakelstang niet weer losschiet, want dan kan ik niet meer schakelen.
Wat kan ik nu het beste gaan doen?
En ik heb vervangend vervoer nodig om mijn dochter naar school te brengen, en halen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over een APK begrootte kosten.

Ik begrijp dat de noodzakelijke reparaties om door de APK te komen nog niet heeft plaatsgevonden en dat in eerste instantie de verkeerde schakelstang is besteld. Kennelijk klopt het in eerste instantie beraamde bedrag nu niet meer omdat er een andere schakelstang nodig bleek te zijn. Door alle vertraging rijdt u nu met weinig vertrouwen in uw auto vanwege het gevaar van een los rakende schakelstang.

Formeel dient een garage bij de klant te melden wanneer de beraamde reparatiekosten met méér dan 10 procent wordt overschreden. Ik weet niet hoeveel méér u moet betalen dan begroot maar het feit dat de garage dit ook meldt is keurig volgens de regels. Het is vervelend en misschien wel slordig dat de garage het verkeerde onderdeel heeft besteld en ik kan ik me voorstellen dat u géén prettige ervaring hier aan overhoudt. Maar méér dan uw ongenoegen hierover uiten kunt u feitelijk niet. Ik zou me echter wel kunnen voorstellen dat in dit soort vervelende situaties uw garage u best een vervangende auto zou kunnen aanbieden om te voorkomen dat u met een losgeschoten schakelstang met pech komt te staan. Een beetje goodwill is wel op z'n plaats.