Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto inruilen, welke keuze het best? Seat Ibiza, Ford Fiesta??

Vraag gesteld door EstherBu op 11 september 2018

Ik wil mijn trouwe Toyota Aygo inruilen voor een auto met wat meer comfort. Ik vind het lastig een andere keuze te maken want de Aygo is zuinig, rijdt prima, er zit pit in en onderhoudskosten zijn er nauwelijks maar op lange afstanden mis ik toch wat meer auto. Ik hoef geen auto met allerlei snufjes en extraatjes, gewoon een goed zittende auto op de lange afstand, die redelijk zuinig is en uiteraard qua onderhoudskosten niet teveel afwijkt van de Toyota Aygo.

Auto's die mijn aandacht hebben zijn de; Hyundai i20, Seat Ibiza (2009/2010) 1.2, Ford Fiesta 1,25 (2009/2010) ..

Na allerlei onderzoek gelezen te hebben, staat de Ford Fiesta bovenaan mijn lijstje echter is een Trend 1.25 met 60 PK niet heel erg traag?

Wat is uw advies? Mijn budget is tot ongeveer 5000 euro.

Bedankt alvast!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de de beste koop wat betreft de drie genoemde auto's.

Uw voorkeur gaat uit naar de Ford Fiesta. Dat is wat mij betreft ook terecht. De Fiesta is een auto uit het B-segment met aanzien. Een auto met zeer volwassen rijiegenschappen. Maar met de 44kW/60pk motor doet de Fiesta zichzelf en dus óók u te kort. Dit motortje doet feitelijk afbreuk aan wat de Fiesta u te bieden heeft.

Met één motorisatie zwaarder en bij voorkeur in de tItanium uitvoering heeft u dan een hele goede koop. De ander twee kandidaten doen zeker prima mee maar de Fiesta is de beste koop van het stel. Maar wel met 60kW/82pk aan boord.