Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kan mijn bmw dmv het hacken van mijn connected drive systeem zonder braakschade electronisch geopend zijn?

Vraag gesteld door Ad Borstlap op 9 februari 2015

Op 27 november 2014 is mijn BMW dmv een ingeslagen zijruit geopend, waarna mijn GPS systeem er (professioneel) is uitgeschroefd. In de nacht van 26 op 27 januari2015 is wederom mijn GPS systeem gestolen, echter dit keer zonder braakschade. Sinds de eerste inbrrak sluit ik steeds mijn BMW af door net zo lang op de sluitknop van de afstands bediening te drukken totdat mijn buitenspiegels ingeklapt zijn.
Ik heb BMW nederland gevraagd of men in staat is om het signaal van mijn sleutel op te vangen(skimmen) en daarna de auto zo te openen, dit nav van opmerkingen van BMWdealer, danwel dat het via het connected drive systeem kan, zoals de ADAC recent heeft gecommuniceerd. BMW Nederland antwoordt mij schriftelijk dat beide opties niet mogelijk zijn, maar wel dat men het sluiten van de auto kan voorkomen dmv een "jammer". Ik vind dat een moeilijk vol te houden standpunt, dat bovendien in mijn geval niet opgaat, omdat ik altijd controleer dat de auto afgesloten is, hetgeen zichtbaar is door de ingeklapte buitenspiegels.
Graag ontvang ik een advies van een van uw technici over dit voorval. Liefst na telefonisch overleg. ik geef u graag mijn telefoonnummer via de mail, danwel dat ik van u een telefoonnummer krijg waarop ik uw expert kan spreken.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Wat de beveiliging van voertuigen betreft is het een permanent kat-en-muis spelletje tussen autofabrikanten en het autodievengilde. Wat mij betreft heel reëel te denken dat een professional zonder braakschade toegang heeft weten te krijgen tot uw auto. Of dat middels skimmen of het inbreken in het connected drive systeem heeft plaatsgevonden zal lastig aan te tonen zijn. Ik moet ook bekennen dat dit ook niet het échte werkterrein van de ANWB is. Misschien kan omtrent de meest actuele handelswijze van autodieven en inbrekers, Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit daar wat concretere uitspraken over doen. Voor contact zie;
http://stavc.nl/contact.aspx