Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Megane 1.5 DCi (2012) stottert en loopt onregelmatig stationair

Vraag gesteld door JDV_1971 op 9 september 2018

Sinds een aantal weken stottert mijn auto (2012) tijdens het rijden.
Soms komt het voor dat na het starten van de auto de motor onregelmatig loopt. Bij het wegrijden en lage toerental gaat gepaard met diesel knikkergeluiden. Het geheugen van de auto is uitgelezen, doch geen storingsmeldingen. Ik heb soms het gevoel dat ik wat power mis. Afgelopen weekeind totaal geen probleem. Goed starten, lekker pittig lopen en alleen licht stotteren tijdens het rijden. Het het gevoel dat de storingen alleen na een vochtige nacht voorkomt. Het brandstoffilter is reeds vervangen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Renault Megane 1.5 DCI uit 2012 houdt in en loopt onregelmatig stationair.

Voor inhouden en onregelmatig lopen zijn vele oorzaken te bedenken.

U geeft niet aan wat de kilometerstand van de auto is en of de auto het voorgeschreven onderhoud heeft gehad. Na 6 jaar en/of 150.000 km moet de distributieset vervangen worden. Mogelijk staat de motor niet goed op tijd door rek in de distributieriem.

Probleem zou ook kunnen zitten in een goed werkende nokkenasversteller of een storing in de BDP sensor maar er zijn nog vele andere oorzaken te bedenken.

Onderzoek zal de oorzaak aan het licht moeten brengen.
***

Reactie van JDV_1971:

Bij 159.000 km (juli 2018) is van mijn auto de distributieriem, spanrol en waterpomp vervangen. Elke 30.000 km krijgt de auto zijn beurt(en). Olie en oliefilter recentelijk vervangen.