Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Olielampje VW Lupo 1.4 (44Kw) 2002 blijft knipperen

Vraag gesteld door VanK op 7 juni 2016

Al enige tijd knippert tijdens het rijden (vnl. bij een warme motor) het olielampje. De oliedruksensor(s) is/zijn vervangen, geen succes. De toerenteller-/kilometerteller unit is tweemaal vervangen, heeft even geholpen. Probleem is nu weer terug. Lekt niet noemenswaardig olie. Meldingsgeluid (piepje) bij knipperend olielampje wordt niet meer weergegeven, ook waarschuwingsgeluid bij "lichten branden nog" doet het niet meer. Tijdens het rijden valt er qua rijgedrag verder niets op. Laatst nog probleemloos 300 km op een dag gereden, met knipperend lampje. Mijn garage heeft geen suggesties meer. Iemand een idee of een mogelijke oplossing (behalve totale revisie/sloopmotor/auto verkopen)?
Groeten, Gert

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Aanvulling op voorgaande: oliefilter is ook vervangen, en bij VW-dealer is drukmeting gedaan. Geen bijzonderheden uit gekomen.***

Reactie van Jos van der Drift:

U bericht over een brandend oliedruklampje van uw VW Lupo.

De hele opsomming van uitgevoerde werkzaamheden en vervangen onderdelen had redelijkerwijs de oplossing moeten brengen. Hopelijk dat er nog een reactie volgt van een lezer die weet wat de bewuste speld in de hooiberg is want het betreft hier wel overduidelijk een zoekplaatje.

Het feit dat ná de kilometer- en toerenteller werkzaamheden het even opgelost leek dat wel vermoeden dat de oorzaak daar gezocht moet worden. Vooral ook omdat het lichtsignaal daar óók vandaan komt.