Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

V snaar niet vervangen

Vraag gesteld door Karsten12 op 13 april 2018

Ik wil een Renault Mégane kopen. Kenteken 8 Spt 42 heeft 143.100 op de teller en heeft nog nooit de v snaar vervangen. Is dat niet een risico? Bovag garantie is omgezet in eigen garage optie 'drie maanden arbeidsloon. De goede bv in stompetoren. Wat is uw advies hierover, is leaseauto geweest vlgd de dealer.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het onderhoud aan uw Renault Mégane.
U doelt vermoedelijk op de distributierien en niet de V-riem.

De distributieriem is een belangrijke aandrijfriem die volgens aangegeven schema vervangen dient te worden. Dit is feitelijk een preventieve ingreep om breken te voorkomen. Een gebroken riem levert immers een grote motorschade op van soms duizenden euro's. Volgens schema moet deze distributieriem ieder 150.000 km óf om de 6 jaar vervangen worden. Formeel moet deze auto dus al hiervoor in aanmerking gekomen zijn. Vraag aan de verkoper of hij dat ergens zwart-op-wit kan bevestigen.

Het genoemde bedrijf is Bovag lid en zou formeel vanaf 4.500 euro aanschafprijs 6 maanden Bovag garantie moeten verstrekken. Ik wil benadrukken deze garantie óók af te dwingen. Een ''eigen garantie'' is altijd een vaag begrip zonder concrete details op papier. Met Bovag garantie zijn alle spelregels duidelijk en sta je als consument ook sterk wanneer een garage in gebreken blijft.