Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oude Toyota Auris goede keus?

Vraag gesteld door HajeHajo op 15 mei 2015

Ik twijfel of een (weliswaar van mijn eigen Toyota garage) Toyota Auris van eind 2007 met 60.000 kilometer a 9000 euro een goede keus of een risico is?! Dit qua levensduur en te verwachten kosten. Ken de Auris qua levensduur en onderhoud niet. De Yaris was altijd prima ( 10 jaar en 327.000 kilometer). Toen geadviseerd door de ANWB. Ik rijdt redelijk veel.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Aan een Toyota Auris heeft u een heel betrouwbare auto. Dat geldt met name voor de versies met benzinemotor. We hebben de auto als occasion getest, waarin ook de Wegenwacht vertelt over ervaringen met de Auris.

"De Auris is in het algemeen zo betrouwbaar als we van een Toyota gewend zijn. Voor de benzineversies geldt heel simpel dat er bij de Wegenwacht geen vaker optredende euvels bekend zijn. Dit betekent niet dat er nooit iets kapot kàn gaan, maar de kans is heel klein en in elk geval heeft de Auris geen zwakke punten. Bij de diesels moeten we wel een opmerking maken. Het roetfilter van de D4-D wil wel een ontregeld raken. De elektronica die ervoor moet zorgen dat het filter periodiek wordt gereinigd kan in de war raken. De motor gaat dan in zijn noodloop-modus, terwijl er strikt genomen niks aan de hand is. De wegenwacht kent hiervoor wel een tijdelijke oplossing, maar voor een definitieve reparatie moet de auto wel even naar de garage. De techniek van de hybride is even betrouwbaar als in de Prius. Het enige mankement dat we daarin kennen is de waterpomp die gemiddeld rond de 100.000 kilometer aan vervanging toe is."