Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afgesneden op de snelweg

Vraag gesteld door B0l op 7 september 2018

Mijn moeder is gisteren op de snelweg afgesneden, waardoor zij in de slip is geraakt en in de vangrail is beland. De veroorzaker is doorgereden en mijn moeder weet het kenteken van de veroorzaker niet. De auto van mijn moeder heeft behoorlijke schade opgelopen. Wat nu, volgens de verzekeraar / politie is het een eenzijdig ongeval. Het heeft ongeveer plaatsgevonden 100 vanaf een tankstation.

Wat nu?

Kan er aangifte gedaan worden bij politie om de beelden op te vragen?

Heeft iemand hier ervaring mee?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw moeder is tegen de vangrail gereden op de snelweg nadat zij is afgesneden. De auto die haar afsneed is doorgereden. Het kenteken is niet bekend.

Om schade te kunnen verhalen moet worden aangetoond dat een ander aansprakelijk is voor die schade. Bijvoorbeeld omdat geen voorrang is gegeven.

Uw moeder zal moeten aantonen dat de doorgereden auto aansprakelijk is voor haar schade. Er zal dan bewijs moeten zijn van het feit dat deze auto van weggedeelte veranderde zonder haar voorrang te verlenen. Dit kan bijvoorbeeld door getuigen worden geleverd.

Is de aansprakelijkheid aan te tonen en blijft de betreffende auto onbekend, dan kan zij haar schade bij het Waarborgfonds indienen. Daarvoor zal zij in ieder geval aangifte moeten doen bij de politie. De beelden bij het tankstation zulen niet snel worden vrijgegeven in verband met de privacywetgeving.

Informatie over het verhalen van schade na een aanrijding vindt u op onze website.