Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kentekenbewijs vergeten

Vraag gesteld door jort135 op 20 juli 2018

Hallo, ik ben op vakantie naar zuid frankrijk. Maar kom er achter dat ik mijn passpoort en kentekenbewijs van de camper nog thuis heb liggen? Is dit een erg probleem of is hier een oplossing voor? Overigens heb ik wel een rijbewijs mee. Alvast bedankt

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U bent op vakantie in Frankrijk en bent uw paspoort en kentekenbewijs vergeten. U vraagt zich af of dit een probleem is en of er een oplossing is.

U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat, u moet zich ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen. Het niet kunnen van een identiteitsbewijs is strafbaar. Een rijbewijs wordt buiten Nederland niet als identiteitsbewijs erkend. Het zou misschien kunnen zijn dat de politie bij een controle hier genoegen mee neemt.

Bij een verkeerscontrole moet u op verzoek ook het kentekenbewijs tonen. Het niet kunnen tonen daarvan is strafbaar.

Een mogelijke oplossing kan zijn om een kopie van uw paspoort en kentekenbewijs te laten mailen of, als dat mogelijk is, het paspoort en kentekenbewijs aangetekend te laten opsturen naar uw vakantie-adres.