Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Plug-in hybride (2)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 2 april 2019

Mag ik uit uw antwoord concluderen dat ik met een plug in hybride de laad kabel niet nodig heb omdat de motor en remmen de tractiebatterij voldoende opladen om de automals een gewone hybride te kunnen rijden?
En dat het laden m.b.v. de laad kabel alleen nodig/gewenst is als je zo lang mogelijk puur elektrisch wilt rijden.
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over de verschillen tussen een hybride auto en een plug-in hybride auto (2).

Inderdaad kunt u met een plug-in hybride auto rijden als met een gewone hybride auto.

Echter, het voordeel zit hem nu net in de stroom die geladen wordt via de laadkabel waarmee u over een grotere afstand elektrisch kunt rijden en dus een lagere uitstoot heeft. Regelmatig horen we dat de lage bijtelling voor plug-in hybride auto's onterecht is omdat de meeste zakelijke rijders de auto nooit aan de laadpaal hebben.

 

Reacties

M. Hunck

Auteur - 4 april 2023

Klopt het dat je een plug-in hybride ook zonder op te laden kunt rijden? Komt het spanningsniveau van de hybride- en 12V accu niet in gevaar? Groet Martin

Pieter

ANWB Expert - 6 april 2023

U vraagt of een plug-in-hybride ook bereden kan worden zonder deze op te laden via de laadpaal. Een plug-in-hybride kan inderdaad precies zo functioneren als een gewone hybride, dus er wordt energie teruggewonnen tijdens het rijden en deze energie wordt opgeslagen in de hoog voltage accu. Zodra de accuspanning te laag wordt zal er energie van de verbrandingsmotor worden gebruikt om de hoog voltage accu op te laden en ook de 12V accu.
Het grote voordeel van een plug-in-hybride is dat deze ook via de kabel opgeladen kan worden en altijd voorzien is van een redelijk grote hoog voltage accu. Zodoende kan er een flinke afstand volledig elektrisch worden afgelegd. Meer weten?