Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kwaliteit van benzine bij goedkope tankstations

Vraag gesteld door L.van der Feltz op 10 april 2019

Mijn garage waarschuwt mij, dat tanken bij goedkope tankstations (zoals TINQ) niet goed is voor de motor (meer vervuiling) en minder zuinig brandstof verbruik (dus het verschil in prijs met merkbenzine wordt daardoor geminimaliseerd). De garage stelt, dat de goedkope tankstations bevoorraad worden met de resten uit de opslagtanks, die zij tegen gereduceerde prijs kunnen kopen. Dus is het advies om alleen merkbenzine te tanken. Wat is uw mening/advies?
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kwaliteit van benzine bij de goedkope tankstations. Op onze website vindt u onder veelgestelde vragen over brandstof het antwoord op deze en vele andere vragen.

Witte pomp benzine is niet slechter. In de basis gebruiken alle merken dezelfde brandstof. Want alle aanbieders van zowel de bekende brandstofmerken als die van onbemande tankstations en witte pompen halen hun brandstof uit dezelfde regionale depots. En die brandstof moet voldoen aan een minimale Europese kwaliteitsnorm. Per regio kan er wel een klein verschil in zitten omdat de brandstof  uit een depot in het oosten uit een ander deel van de markt kan komen dan die uit een depot in het westen. Verder voegt ieder merk zijn eigen additieven toe aan de brandstof, zodat daar kleine verschillen in kwaliteit kunnen optreden.